Duiding bij jouw coating

Tegenwoordig hebben bijna alle glazen een coating. Maar waarom is een coating op je glas zo belangrijk? Wij geven graag duiding bij dit interessante topic.

Een coating is als het ware een extra bescherming voor jouw glas. Naast het feit dat het de glazen tegen krassen en stofdeeltjes beschermt, zal de coating ook mee instaan voor de stevigheid van het glas. Bovendien helpt het je een nog aangenamer en beter zicht te geven.

De talloze voordelen kunnen eenvoudig opgelijst worden:

  • Bescherming tegen krassen
  • Waterafstotend
  • Vuilafstotend
  • Antistatisch
  • Optimale uv-bescherming
  • Extra comfort voor je zicht
  • Esthetisch mooier
  • Makkelijker te reinigen

Dit alles zorgt ervoor dat je glazen een langere levensduur kennen. En geef toe, is dat – naast de Lotto winnen – niet wat we allemaal willen?

Bij De Wolf Opticiens bieden we verschillende coatings aan. Op zoek naar een goede prijs-kwaliteit verhouding? Kies dan voor onze superontspiegeling met goede hardingslaag, uv-bescherming en cleancoat.

Je houdt van je zicht en een heldere kijk op de wereld, elke dag opnieuw? Dan raden we jou onze superontspiegeling met premium hardingslaag, uv bescherming, premium antistatisch effect en premium waterafstotende topcoat aan.

Kijk je liever door een spreekwoordelijke roze bril om optimaal van je omgeving te genieten? Onze superontspiegeling met bescherming tegen te veel aan kunstmatig blauw licht, premium hardingslaag, uv-bescherming, premium antistatisch effect en premium waterafstotende topcoat is voor jou jouw partner in crime.

Naast alle voorgaande coatings stellen we jou ook graag onze laatste nieuwe coating voor. De Xtra-Clean Coat zal beduidend minder vuiltjes toelaten op je glazen. Je glazen blijven dus helder én zijn super glad, wat het poetsen enorm vergemakkelijkt. Ben jij ook klaar voor de meest heldere kijkoplossing?

Waarom deze nieuwe coating net dat tikkeltje meer biedt? Wel, om je glazen extra goed te ontwikkelen zijn er verschillende ontspiegelingslagen nodig. In tegenstelling tot andere glazen zie je hierbij hoeveel verschillende coatinglagen onze glazen uiteindelijk bevatten om jou een optimaal zicht te garanderen.

Soms voelen je glazen wel eens ruw aan of lijkt het dat de toplaag gescheurd is. Dat komt waarschijnlijk omdat de coating een andere uitzettingscoëfficiënt heeft dan het glas. Wanneer je jouw bril bijvoorbeeld aan extreme hitte blootstelt, warmen je glazen op en zetten deze uit. De coating op het glas is beter bestand tegen deze hitte dan het glas en zal dus uiteen ‘getrokken’ worden door het uitgezette glas waardoor er scheurtjes in de coating komen. Hou dus zeker rekening met de omstandigheden waaraan je jouw bril (langdurig) blootstelt.

Wil je echt àlles te weten komen over onze coatings en de voordelen die jij daaruit kan halen? Maak een afspraak bij De Wolf Opticiens en laat je uitgebreid en professioneel informeren!

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer