Zachte lenzen

Verkrijgbaar als dag- en maandlenzen

Zachte lenzen drijven net zoals harde lenzen op een laagje oogvocht maar laten meer zuurstof door. Dit maakt dat er een minimale wrijving is met je oog. Bovendien sluiten zachte lenzen beter aan op de ogen waardoor vuiltjes minder makkelijk achter de lenzen kruipen. Er bestaan enorm veel lenzensoorten. De twee meest gebruikelijke en goedkoopste zachte lenzen zijn de dag- en maandlenzen. Maar wat is nu net het verschil?

Daglenzen dien je elke dag te vervangen. Voor het slapengaan kan je de gedragen lenzen gewoonweg in de vuilnisbak gooien. Elke dag je lenzen vervangen is trouwens de meest hygiënische optie! Je hoeft ze niet te reinigen met lenzenvloeistof en zo is er ook minder kans op beschadiging. Daglenzen laten bovendien meer zuurstof door, omdat ze poreuzer zijn dan maandlenzen. Meer zuurstof betekent een lagere belasting van het hoornvlies. Let op, daglenzen zijn écht maar bedoeld voor één dag!

Je raadt het nooit, maar maandlenzen vervang je dus maandelijks. Het grootste voordeel tegenover daglenzen is dat maandlenzen doorgaans goedkoper zijn. Voor het slapengaan dien je de lenzen steeds te reinigen en te desinfecteren met een aangepaste lenzenvloeistof om infecties en/of slijtage te voorkomen.

Welk type zachte lens is het meest geschikt voor mij? Kom gerust langs voor meer informatie!