Nacht­lenzen

Slapen met nachtlenzen en overdag haarscherp zien zonder bril of lenzen? Het kan! Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt. Het hoornvlies wordt daarbij op een gecontroleerde manier van vorm veranderd waardoor je sterkte tijdelijk gecorrigeerd wordt. Zo kan je overdag terug vrij bewegen, sporten en shoppen zonder de ongemakken van een bril of lenzen!

Nachtlenzen kan je maar liefst één jaar dragen en zijn gemaakt van duurzaam en hoog zuurstofdoorlatend materiaal. In vergelijking met een zachte contactlens is een nachtlens kleiner en harder, wat het inzetten en uitnemen ervan bevordert. Je kan het simpelweg vergelijken met een beugel. Hoe vaker je die draagt, hoe beter. Draag je de beugel niet dan komen de tanden terug in hun oorspronkelijke positie te staan. Dit is net hetzelfde bij nachtlenzen, volledig veilig dus!

Voor wie?

Mensen met een bijziendheid van -0.75D tot en met -5.50D.

Multifocale (bijziende) brildragers met vertecorrectie kunnen een leesadditie van +1.50 corrigeren met nachtlenzen.

Mensen die last hebben van hooikoorts en om die reden overdag geen lenzen kunnen dragen, zijn met nachtlenzen vaak gered.

Ideaal voor lensdragers met gevoelige of droge ogen.

Waarom?

Nachtlenzen zijn een ideaal alternatief voor een onomkeerbare laserbehandeling. Een operatie verloopt immers nooit zonder risico en is permanent. Het proces bij de nachtlenzen is 100% omkeerbaar waardoor we de risico’s ook volledig kunnen uitsluiten.

Hoe?

De methode voor het inzetten en uitnemen van nachtlenzen is gelijk aan die van harde lenzen. We raden aan om telkens goed te druppelen met kunsttranen zodat het contact met het hoornvlies zacht verloopt. Ook het uitnemen wordt zo een stuk comfortabeler. De kunsttranen doen de lens namelijk losser zitten, waardoor je de lenzen na ongeveer een kwartiertje kan uitnemen met behulp van een zuignapje.

Tijdens de aanpasperiode, die doorgaans een tweetal weken bedraagt, vragen we om geregeld op controle te komen. Daarbij controleren we heel nauwgezet of de nachtlenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Bovendien volgen we de sterkteverandering heel precies op. Indien we afwijkingen opmerken, kunnen we daar meteen accuraat op inspelen.

Heb je nog vragen over nachtlenzen?