Lees­brillen

Hebben jouw ogen hulp nodig bij het lezen?

Wat doet een leesbril?

Wanneer je een dagje ouder wordt, gaat niet zozeer je gezichtsvermogen achteruit, maar wel de elasticiteit van het weefsel op de lenzen in je ogen. In tegenstelling tot wat velen denken is een leesbril geen vergrootglas of loep. De glazen dienen niet ter vergroting van de lettertjes in je leesboek, ze compenseren het gemis aan scherp zien. In vaktermen zeggen we dat een leesbril helpt om jouw accommodatievermogen te corrigeren. Accommodatievermogen? Wel, de sterkte van de lenzen in jouw ogen drukken we uit in dioptrie. Om zonder moeilijkheden een boek te kunnen lezen, moet het oog gemiddeld 2,75 dioptrieën accommoderen. Een leesbril kan een eventueel tekort aan dioptrieën rechtzetten. Oef, leve de leesbril!

Wanneer heb jij een leesbril nodig?

Hou jij de krant steeds verder van je gezicht om scherp te kunnen lezen? Ga je dichter bij het raam of een lamp staan om beter te kunnen ontcijferen wat er in jouw magazine staat? Ben je bijziend en merk je dat je vaker je bril af- dan opzet? Voelen je ogen vermoeid en/of branderig aan? Antwoord je één of meerdere keren ja? Dan is de kans groot dat je een bezoekje mag brengen aan De Wolf Opticiens voor de aanschaf van een leesbril.

Wij helpen je graag verder met de zoektocht naar de ideale leesbril. Naast het technische aspect ontfermen we ons ook graag over het esthetische aspect. In ons kleurrijk, elegant en hoogkwalitatief aanbod aan leesbrillen vinden we ongetwijfeld een perfect match!

Wil je graag in alle comfort je krant kunnen lezen? Kom langs in één van onze vestigingen voor professioneel advies.