Waarom is lenzen­vloeistof zo belangrijk?

Zes tips voor het onderhoud van je lenzen

We kunnen het niet hard genoeg benadrukken: het onderhoud en de controle van je contactlenzen is van onnoemelijk belang. Het garandeert niet alleen een perfect scherp zicht, maar het minimaliseert ook de kans op oogontstekingen of beschadigingen aan je cornea of hoornvlies. Daarom geven we je graag een paar tips om je lenzen (en ogen!) in topvorm te houden.

  1. Vervang je lenzen tijdig! Een maandlens dien je effectief maandelijks te wisselen, een daglens iedere dag. Misschien voel je niet onmiddellijk nadelen als je jouw lenzen langer draagt, maar de gevolgen kunnen onherroepelijk zijn. Een lens bevat immers poriën die stilaan kunnen dichtslibben, waardoor het oog onvoldoende zuurstof krijgt. Door je lenzen langer te dragen dan aanbevolen, raakt je oog onherstelbaar beschadigd.
  2. Reinig je lenzen dagelijks met lenzenvloeistof.
  3. Breng je lenzen of lenspotjes nooit in contact met kraanwater! Daar kan namelijk de acanthamoeba parasiet in schuilen, die ernstige oogaandoeningen kan veroorzaken.
  4. Doe je lenzen steeds uit voor het slapengaan (tenzij je nachtlenzen draagt).
  5. Zorg dat je lenzen en lensproducten op elkaar zijn afgestemd. Het voorkomt pijnlijke oogontstekingen en garandeert een perfect scherp zicht, zelfs op het einde van de draagtijd van je lenzen.
  6. Kom minstens tweemaal per jaar op controle. Zo kunnen onze contactlens­specialisten de gezondheid van jouw ogen opvolgen en ervoor zorgen dat jij je lenzen comfortabel en gezond kan blijven dragen.

Heeft u nieuwe lenzen nodig?

Bestel ze hier!