Soorten brilglazen

Er bestaan verschillende soorten brilglazen. Om te weten welke brilglazen jij nodig hebt, is het niet alleen belangrijk om zicht te krijgen op jouw sterkte, maar ook inzicht te krijgen in jouw dagelijkse gewoontes. Zo kunnen we gericht op zoek gaan naar de beste brilglazen voor jouw situatie. Om te beginnen maken we een onderscheid tussen unifocale, bifocale en multifocale brilglazen. Unifocale glazen zijn glazen met één sterkte: ofwel helpen ze je om veraf te kijken, ofwel helpen ze je bij het lezen. Bifocale glazen daarentegen verbeteren jouw zicht op twee sterktes: terwijl je door het bovenste gedeelte beter in de verte kunt kijken, zie je ook de kleine lettertjes terug scherp via het onderste gedeelte van je brilglas. Multifocale brillen garanderen een scherp zicht op alle mogelijke afstanden. In deze brilglazen is er geen duidelijk onderscheid meer tussen de verschillende sterktes.

Naast die corrigerende glazen bestaan er ook brilglazen met zeer specifieke functies. Zo kan je ook bij ons terecht voor veiligheidsglazen en zonneglazen op sterkte.

Materialen en behandelingen

Brilglazen bestaan in verschillende materialen en met verschillende behandelingen. De keuze van het materiaal hangt veelal af van de sterkte van je glazen, het montuur waarin de glazen moeten gezet worden, je dagelijkse bezigheden en persoonlijke voorkeuren.

Draag je liever een lichte bril, zeer dunne glazen of moeten je glazen extra stevig en schokbestendig zijn? Samen bespreken we de verschillende mogelijkheden voor jouw sterkte. Wij passen alles aan aan jouw wensen.

  • CR 39 1.5 is een onverdund organisch glas.
  • Polycarbonaat 1.53 is zeer schokbestendig en stevig en aangewezen voor veiligheidsbrillen. (link naar veiligheidsbrillen)
  • Organisch 1.6 zijn 1x verdunde, lichte en sterke glazen met een hoge optische kwaliteit.
  • Organisch 1.67 zijn 2x verdunde, lichte en bijzonder heldere glazen van zeer hoge optische kwaliteit en worden aangewezen bij hogere correcties.
  • Organisch 1.74 is 3x verdund en tot zeer recent het lichtste en meest esthetische glas. Het is het perfecte glas voor de hoogste correcties waarbij oogverkleiningen of –vergrotingen het minst opvallen.
  • Organisch 1.76 is 4x verdund en sinds kort het dunste en meest esthetische glas op de markt dat slechts bij zeer weinig leveranciers verkrijgbaar is.

Naast het brede aanbod van organische glazen, kan je ook voor minerale glazen kiezen. Dit zijn brilglazen volledig gemaakt uit echt glas. Minerale glazen worden steeds minder verkocht door de betere kwaliteit waarover organische glazen – gemaakt uit kunststof – beschikken.

Maatwerk

De laatste ontwikkeling op het gebied van glazen is de Freeform-technologie. Deze techniek stelt ons in staat om het mooiste, dunste en meest nauwkeurige glas, afgestemd op de dagelijkse behoeften en levensstijl van de klant, te fabriceren. Op die manier krijg je een glas dat volledig gepersonaliseerd is met zo weinig mogelijk vertekeningen en een zo groot mogelijk gezichtsveld.

Wens je meer informatie over de verschillende soorten brilglazen? Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Maak hier een afspraak in één van onze optiek­winkels.