Kinder­brillen

Het belang van een kwalitatieve kinderbril

Kinderbrillen hebben vaak heel wat te verduren. Om die reden zijn kinderbrillen een echte specialiteit. Niet alleen de zoektocht naar een montuur van hoogwaardige kwaliteit maar ook het aanpassen van een bril aan het kindergezicht vraagt de nodige vakkennis en vaardigheden. Een kindergezicht is namelijk heel anders opgebouwd en heeft heel andere verhoudingen dan het gezicht van een volwassene. Om die reden zoeken wij bij De Wolf Opticiens zeer nauwkeurig collecties uit waarvan de kinderbrillen speciaal ontworpen zijn in functie van het kind. Op die manier kan de bril veel beter aangepast worden, is hij van zeer goede kwaliteit en kan hij tegemoetkomen aan de verwachtingen die je van een kinderbril mag hebben. Bij De Wolf Opticiens hechten wij bovendien veel belang aan levertermijnen, garanties en service-na-aankoop, want een kinderbril moet tegen een stootje kunnen!

De ontwik­keling van het zicht

De ontwikkeling van ons zicht start al voor de geboorte. Licht en donker kunnen we vrijwel meteen onderscheiden. In de eerste weken tot maanden kent het zicht van een kind een enorme evolutie, zodat ze op de leeftijd van één jaar al hetzelfde gezichtsvermogen hebben als een volwassene. Toch kan het zicht van je kind zich soms onvoldoende ontwikkelen. Hoe sneller je dit ontdekt, hoe sneller er een oplossing kan komen.

Wanneer neem je best contact op met een oogarts?

  • Als je kind na 3 à 4 maand nog steeds scheel kijkt
  • Als de pupillen van je kind niet dezelfde grootte hebben
  • Als je kind trillende ogen heeft en/of deze voortdurend heen en weer schieten
  • Als de kleur van de pupillen niet mooi zwart is
  • Indien je kind zelf klachten aanhaalt over zijn/haar zicht
  • Indien je kind vaak hoofdpijn heeft bij bepaalde inspanningen zoals lezen, sporten enzovoort

Waar moet je op letten als je een kinderbril koopt?

Een kind ervaart een bril meestal niet als iets fijns, daarom is het belangrijk dat je kind zijn/haar bril ook graag ziet. Bij De Wolf Opticiens bieden we dan ook een ruim assortiment aan van kinderbrillen in verschillende modellen, kleuren, vormen.

Naast het modieuze aspect kijken wij als opticien naar het comfort, de flexibiliteit en stevigheid die een bril nodig heeft. Vooral bij kinderen. Kinderen spelen, lopen, vallen, sporten… Een bril moet dus goed aanpasbaar zijn: achter de oren, op de neus… Als dit niet het geval is, kan je kind klachten krijgen zoals pijn achter de oren of op de neus, een bril die voortdurend afzakt… Deze aspecten zullen ertoe bijdragen dat je kind zijn of haar bril niet graag wil opzetten. Net daarom kiezen wij onze kindercollecties met uiterste zorg uit zodat onze kinderbrillen aan al deze behoeften beantwoorden en je kind van zijn/haar bril zal houden.

Waarom is een zonnebril zo belangrijk voor kinderen?

Iedereen weet dat het belangrijk is om je kind optimaal te beschermen tegen de zon. Hoewel er gretig zonnecrème met een extra hoge beschermingsfactor gesmeerd wordt, worden de ogen van onze pagadders nog veel te vaak vergeten. En dat terwijl kinderogen net een stuk gevoeliger zijn aan het uv-licht dan een volwassen oog. Tijdens de kinderjaren zijn de pupillen namelijk nog wat groter en bevat de ooglens minder pigment om de ogen te beschermen. Willen we de schadelijke uv-stralen tegenhouden, dan is een beschermende zonnebril noodzakelijk.

Let wel op met goedkope zonnebrillen! De exemplaren die je terugvindt in de supermarkt en dergelijke bieden namelijk niet altijd de nodige bescherming. Doordat ze de lichtinval wel beperken, gaan de pupillen automatisch vergroten om toch voldoende licht binnen te krijgen. Als de zonnebril dan geen beschermende factor biedt, dringen er dus nog meer schadelijke uv-stralen de ogen binnen.

Wat wij als opticien voor jou doen

Wij als opticien willen je kind niet enkel een optimaal zicht geven, maar ook het draagcomfort en de uitstraling verzekeren. Vooral bij kinderen zijn er bepaalde aspecten die zeker in acht moeten genomen worden. Een kind groeit immers snel en een bril moet op z’n minst een bepaalde periode kunnen ‘meegroeien’ met je kind. En in die tijd kan er al weleens een ongelukje gebeuren. Daarom bieden we altijd 2 jaar garantie op onze kinderbrillen.

Wordt een kinderbril terug­betaald?

Vele ziekenfondsen betalen kinderbrillen volledig terug. Ga dit voor de zekerheid even na bij je ziekenfonds. Voor meer informatie kan je ook onze tegemoetkomingsfolder downloaden.

Downloaden

Is jouw kind aan een bril toe? Kom gerust langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies.