Astig­matisme

Wat is het en wat kan je eraan doen?

Hoewel uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 1 op de 3 mensen last heeft van astigmatisme, wordt de aandoening nog veel te vaak onderschat. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Wie aan astigmatisme lijdt, heeft last van een wazig zicht en krijgt regelmatig te kampen met hoofdpijn. De oorzaak? Die ligt bij de vorm van het oog. Terwijl een normaal oog perfect bolvormig is, hebben de ogen van iemand met astigmatisme eerder de vorm van een rugbybal. Hierdoor worden de invallende lichtstralen gebroken en ontstaan er meerdere brandpunten, met een wazig zicht tot gevolg.

Als de afwijking geen ernstige vormen aanneemt, kan ze eenvoudig gecorrigeerd worden met een aangepaste bril of contactlenzen. Om een perfect zicht te kunnen garanderen, is het dus noodzakelijk de afwijking gedetailleerd in kaart te brengen. Hiervoor maken we bij De Wolf Opticiens gebruik van de DNEye-scanner, waarmee we je ogen tot op een honderdste nauwkeurig kunnen meten. Vervolgens gaan we samen met jou op zoek naar een oplossing waar jij je 100% comfortabel bij voelt. Zo geniet je binnen de kortste keren weer van een helder zicht!

Maak hier een afspraak voor jouw oogmeting.