Sport­brillen

Wat is het verschil tussen een sportbril en een gewone bril op sterkte?

Sporten met een bril is geen evidentie. Sportfanaten weten wel waarover we het hebben. Een bril die aandampt, wegschuift of zelfs beschadigd raakt… Fijn is anders! Wie vrij wil blijven van dergelijke ongemakken, adviseren we een sportbril. Die is namelijk zo ontworpen dat je eender welke sport in alle comfort kan beoefenen, ongeacht jouw sterkte!

Om te beginnen is het montuur extreem licht, zodat de bril niet als een last ervaren wordt. Verder moet een sportbril ook tegen een stootje kunnen. Daarom wordt er steevast gekozen voor robuuste, doch flexibele materialen. Tot slot wordt het montuur nog voorzien van extra grip, zodat de bril niet afzakt tijdens het sporten.

Naast het montuur zijn ook de glazen van een sportbril anders dan bij een gewone bril. Enerzijds zijn ze ontspiegeld, waardoor hinderlijke schitteringen tot een minimum gereduceerd worden. Anderzijds zijn ze ook gepolariseerd, wat het contrast verhoogt en dus een scherper zicht bewerkstelligt. Daarnaast zijn de brilglazen eenvoudig te reinigen én te vervangen, zodat je jouw bril steeds kan afstemmen op je activiteit.

Benieuwd welke sportbril best bij jou past? Ontdek het in één van onze winkels!