Beeld­scherm­brillen

Ideaal voor je kijkafstand en je houding!

Let’s go with the flow of the digital age! De leesbril bestaat al een hele tijd, en is helemaal niet ontworpen om een volledige werkdag naar een beeldscherm te kunnen staren. De multifocaalbril al evenmin, deze zorgt namelijk voor een te smal gezichtsveld. Hoe komt dit en waarom is een computerbril dé briloplossing van de 21ste eeuw?

De leesbril is ontworpen voor een kijkafstand van maximum 40 centimeter. Idealiter zit er best een armlengte tussen je scherm en je ogen, zo’n 50 à 70 centimeter. Achter de computer zitten met een leesbril kan bijgevolg resulteren in een slechte houding en eventuele nek- en/of rugklachten. Beeldscherm- of computerglazen daarentegen hebben vooral aandacht voor jouw tussen- en nabijzicht. Dit zorgt voor een verbeterde ergonomische houding waardoor je ook minder last van jouw nek of rug zal hebben.

Is een multifocale bril dan beter geschikt voor het langdurige gebruik van een beeldscherm? Niet helemaal. Een multifocale bril is ideaal voor elke kijkafstand, je kan er goed dichtbij mee zien en je ziet ook scherp in de verte. Als je echter naar een computerscherm kijkt, blijkt het gezichtsveld met een multifocale bril relatief smal te zijn. Het is mogelijk, maar enkele uren beeldschermstaren met een multifocale bril is niet ideaal. Het ultieme comfort – voor je ogen én voor je houding – krijg je door het dragen van een computer- of beeldschermbril. Een beeldschermbril geeft de ogen de juiste ondersteuning en voorkomt vermoeidheid en irritaties van de ogen.

Zit jij regelmatig aan je scherm gekluisterd? Dan is een computerbril exact wat jij nodig hebt. We verwelkomen jou graag in één van onze drie winkels! Voor meer info, vraag zeker naar onze folder over beeldschermglazen.