Topografie van het oog

Een topograaf klinkt je misschien nog bekend in de oren van de lessen Aardrijkskunde. Het is een deskundige die landschappen, golven en heuvels in kaart brengt. Net als een topograaf in de optiek eigenlijk, maar deze brengt de oppervlakte van het hoornvlies – het voorste heldere deel van het oog – in beeld. Een corneatopograaf om specifiek te zijn.

Dit type topograaf is een professioneel en deskundig toestel dat inzicht kan krijgen in het hoornvlies door verschillende punten van het oog te meten. Dankzij de corneatopograaf kan de vorm van het hoornvlies (oftewel cornea) nauwkeurig in kaart worden gebracht. Zo krijgen wij als opticien een beter zicht op de sterkte die jij kan gebruiken, zowel voor veraf als dichtbij. Niet alleen wordt de oogsterkte gemeten, maar ook op de kromming van het oog en de lengte van de verschillende oogkamers krijgen we een duidelijk zicht. Net als van de pupil, zowel in normale als duistere lichtomstandigheden.

Op deze manier kunnen we niet alleen de juiste scherpte voor jou voorzien en jouw contactlenzen aanpassen aan jouw kromming zodat ze compatibel zijn met jouw ogen. Ook jouw zicht blijven garanderen bij mindere lichtomstandigheden behoort tot de mogelijkheden. Door de corneatopograaf zorgen wij bij De Wolf Opticiens voor het beste zicht en jouw comfort!

Kunnen we jou van dienst zijn? Maak dan zeker een afspraak via onderstaande button!

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer