Lentezonnebrillen

’t Is al lente dat de klok slaat bij De Wolf Opticiens. De fleurige kleuren, vogeltjes die hun zangkunsten etaleren, geuren waarvan je spontaan “ahhh, lente…” gaat prevelen en een deugddoend zonnetje op je snoet. Bij felle zon grijp je al snel naar zonnecrème om de huid te beschermen. Maar bescherm je jouw ogen ook voldoende?

Even een open deur intrappen: zonnebrillen van pakweg € 4,95 die je op de kop tikte op dubieuze webshops bieden nooit, maar dan ook echt nooit voldoende bescherming tegen uv-stralen. Dat zeggen we niet als overbezorgde moederkloek, maar omdat het simpelweg de waarheid is. Dit soort zonnebrillen verduistert wel, maar daar blijft het dan ook bij. Door deze verduistering worden je pupillen bovendien groter. Dit is een natuurlijke reactie van het oog op verminderde lichtomstandigheden. Er komen door deze vergrote pupillen meer lichtstralen het oog binnen, waaronder dus ook de uv-stralen die onvoldoende geblokkeerd worden door goedkope zonneglazen van lage kwaliteit. Dan dringen juist vaak meer uv-stralen het oog binnen. En laat het nu net deze uv-stralen zijn waaraan we onze ogen niet overdadig willen blootstellen.

Laat je dus niet om de tuin leiden door de graad van donkerte van zonneglazen, maar let op de uv-protectie. Wij garanderen dat onze zonnebrillen steeds 100% bescherming en een goed zicht bieden. Dit goede zicht is te danken aan het feit dat de glazen niet te veel verduisteren en hierdoor de contrastwaarneming zo weinig mogelijk hinderen. Als extra pluspunt zijn ze ook steeds kraswerend en vuilafstotend.

Zelfs ons volledige gamma transparante, optische glazen (dus ja, ook onze meest basis glazen) bieden uv-bescherming. Hierin onderscheiden we ons van grote(re) optiekketens. Deze bescherming in optische glazen is ideaal in diverse weersomstandigheden, maar op zonnige dagen vragen je ogen om extra bescherming die je enkel kan vinden in een kwaliteitsvolle bril. Ook voor op skivakantie, wanneer een optimale protectie cruciaal is, kan je jouw uitrusting bij ons vinden. In onze optiekzaken in Puurs-Sint-Amands en Leuven zijn skibrillen van het Deense merk Örgreen verkrijgbaar.

Maar waarom moeten we nu eigenlijk zo voorzichtig omspringen met die uv-stralen? Wel, overmatige bootstelling aan uv-stralen kan op termijn leiden tot een voortijdige vertroebeling van de kristallens in uw oog. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat het risico op maculadegeneratie verhoogt. De macula is het centrale deel van je netvlies. Een vertroebelde kristallens of aangetaste macula zijn kwalen die zich pas op latere leeftijd uiten. Toch is het belangrijk om ook jouw kinderen te beschermen. Hun pupillen zijn sowieso al groter dan die van volwassenen, en hun kristallens bevat nog minder beschermend pigment. Daarom hebben we een breed aanbod aan zonnebrillen voor kinderen. Een gevolg op korte termijn van excessieve uv-stralen is de zogenoemde sneeuwblindheid. Hierbij is er sprake van een inflammatie van jouw cornea (hoornvlies).

Ook voor zij die een correctie nodig hebben, is er de keuze tussen verschillende trendy zonnebrillen op sterkte. Sportief of elegant, klassiek of origineel, hip of retro: je vindt wat je zoekt bij De Wolf Opticiens!

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer