Je bril onderhouden

Elke dag weer die bril poetsen; iedereen moet het doen. En geef maar toe: de meesten onder ons gebruiken weleens de onderkant van hun T-shirt of een vuile zakdoek. Stop! Door middel van onze tips reduceer je het risico op krasjes tot een minimum en leer je hoe je de levensduur van je glazen kan verlengen. Alles voor een helder zicht!

Do’s:

  • Let bij de keuze van je glazen op de coating. Neem bijvoorbeeld onze XtraClean-coating die vuiltjes en stofdeeltjes gemakkelijker zal afstoten. Wil je hier meer over weten, lees dan zeker ook ons blogbericht over de verschillende coatings.
  • Gebruik steeds water of een ontvettende spray om je glazen te poetsen. Je hebt misschien al wel de zogenaamde ‘poetskringen’ op je glazen gezien. Dit komt door het continu droog poetsen van de glazen. Kleine stofdeeltjes en vuiltjes die langs de rand van je glas zitten, worden over het glas gewreven en maken krasjes die je glazen na aanzienlijke tijd dof maken en je zicht zullen verstoren. Wie zo’n ontvettende spray wenst aan te schaffen, vindt die in drie verschillende formaten bij ons in de winkel!
  • Geef je bril eens een brillenbad! Vuiltjes vinden hun weg steeds naar de kleinste hoekjes, zo ook bij jouw bril. Aan de rand van je glazen vind je vaak heel veel stofdeeltjes terug. Om die goed te kunnen verwijderen, is het aangewezen om thuis gebruik te maken van een brillenbad. Dat is een kleine koker waar je naast je bril gewoon wat water in doet, samen met een sopje speciaal gemaakt voor je montuur en glazen. Na 10 seconden goed schudden is je bril weer zo goed als nieuw!

Don'ts:

  • Vermijd afwasmiddel, shampoo en producten uit de supermarkt. Vaak zitten er bijtende chemische bestanddelen in deze producten die de coating van je glas aantasten. Helaas is dit een vaak voorkomende situatie en een beschadiging van je glas of coating is jammer genoeg onomkeerbaar.
  • Gebruik geen papieren zakdoekjes. Deze zijn gemaakt van houtvezel. Als deze kleine houtstukjes over je glazen worden gewreven, zie je in een mum van tijd alle beschadigingen.
  • Een glas is hittegevoelig! Leg daarom je bril nooit op het dashboard van je wagen wanneer deze in de zon staat. Ook het frequent onderdompelen van je bril in warm water en met je bril naar de sauna gaan, zijn geen goed idee. Je glazen en de coatings hierop hebben namelijk een andere uitzettingscoëfficiënt. Dat wil zeggen dat je glas bij extreme temperaturen sneller zal uitzetten dan de coating erop, waardoor die uit elkaar getrokken wordt en scheurtjes zal vertonen.

Heb je nog vragen over het onderhoud van je brillenglazen, over de verschillende coatings of wens je een ontvettende spray aan te schaffen? Kom dan gerust langs in één van onze winkels! Wij helpen je met plezier verder!

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer