Gezonde kinderogen met de 20 minuten-regel

Kinderen blijken door de coronacrisis minder en minder buiten te spelen en meer en meer beeldschermen te gebruiken. De verkorte blootstelling aan buitenlicht en de toename van beeldschermstaren kan gevolgen hebben voor de bijziendheid van jonge kinderen.

Ouders die thuiswerk dienen te combineren met het bezighouden van kinderen, kiezen al vaker voor de makkelijkste oplossing: de tablet, tv of smartphone. Geen wonder dat het aantal kinderen met bijziendheid stijgt over de hele wereld. De ogen van kinderen zitten volop in groei en ontwikkeling, en kunnen zich al snel aanpassen aan het overmatig dichtbij kijken. Dit wordt ook wel myopie genoemd, waarbij het lastiger wordt voor kinderen om veraf te kijken. Hoog tijd om in te grijpen!

Hoe houdt je nu de ogen van jouw kinderen gezond? De 20 minuten-regel zou kunnen bijdragen aan een gezonde groei van het kinderoog. Na 20 minuten schermkijken, dient jouw kind een schermloze pauze in te lassen van 20 minuten. Ook een blootstelling aan minstens 2 uur buitenlicht per dag is van groot belang.

Het nieuwe schooljaar is ondertussen uit de startblokken geschoten, belangrijk dus om als ouder de ogen van jouw kids in het oog te houden!

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer