Gente di mare

De zomer, dat betekent: zon, zee en strand! Al is dat geen evidentie als je het gewoon bent om lenzen te dragen. Een dagje zee staat dan al snel gelijk aan gevoelige of pijnlijke ogen. Daarom geven we je graag een aantal handige tips om irritatie te voorkomen en te verhelpen.

Ten eerste is het belangrijk dat je je ogen beschermt tegen het zoute zeewater. Als je geen echte waterrat bent, kan je gewoon je hoofd boven water houden en je ogen tijdig sluiten. Hou je wel van een verfrissende duik, dan raden we toch een duikbril aan. Ga in dat geval voor een exemplaar dat mooi aansluit, zodat er zeker geen zeewater in je ogen terechtkomt. Mocht er toch nog zout water in je ogen komen, dan kan je ze best even spoelen met lenzenvloeistof of oogdruppels.

Naast het zeewater kan ook zonnebrandcrème voor flink wat irritatie zorgen. Let er dus op dat je je lenzen in- of uitdoet vooraleer je met de zonnecrème aan de slag gaat. Zo voorkom je dat je lenzen bevuild raken en de zonnecrème uiteindelijk in je ogen belandt. Als dat toch het geval zou zijn, kan je ze steeds spoelen met lenzenvloeistof.

Een derde factor waar je hoe dan ook rekening mee dient te houden als je naar het strand gaat, is het zand. Een grote zonnebril kan zeker helpen om het zand uit je ogen te houden. Volstaat die niet, dan kan je je lenzen en ogen best spoelen met drinkwater of lenzenvloeistof tot ze weer schoon zijn. Laat je ogen ook even rusten vooraleer je je lenzen weer probeert in te doen. Blijft de irritatie aanhouden of zie je slechter dan voorheen, dan neem je best contact op met je oogarts. In dat geval kan je je lenzen maar beter even laten voor wat ze zijn en tijdelijk gebruikmaken van een reservebril.

Wil je je ogen ook beschermen tegen de zon, dan is een zonnebril met gecombineerde UV-filter een absolute aanrader. Die beschermt namelijk niet alleen je iris en pupil, maar ook de rest van je ogen en de huid eromheen. Zweer je toch bij lenzen, dan kan je daglenzen met een UV-filter overwegen. Zo loop je al niet het gevaar dat er iets misloopt met je echte lenzen en je halsoverkop nog naar een gepaste oplossing moet zoeken.

Zo! We hopen dat we je voornaamste zorgen hiermee hebben kunnen wegnemen. Als je toch nog vragen of bedenkingen zou hebben, kan je uiteraard steeds bij ons terecht. We helpen graag!

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer