Back to school

Nu het schooljaar weer van start gaat, is het van belang dat je je kinderen extra goed in de gaten houdt. Als je oogproblemen tijdig kan herkennen, kan je ook meteen op zoek gaan naar een gepaste oplossing. En daarbij helpen we graag!

Om een optimaal zicht te kunnen verzekeren, is het van belang dat je in eerste instantie de signalen van een mogelijke oogafwijking leert herkennen. Jonge kinderen zijn namelijk vaak nog niet in staat om hun eigen problemen te benoemen. Als je je twijfels hebt over het gezichtsvermogen van je kind, kan je best contact opnemen met een oogarts als je (één van de) onderstaande signalen meent te herkennen:

  • Als je kind scheel blijft kijken (na een leeftijd van 3 à 4 maand)
  • Als de pupillen niet dezelfde grootte hebben
  • Als de ogen voortdurend trillen of heen en weer schieten
  • Als de kleur van de pupillen niet mooi zwart is
  • Als je kind zelf klaagt over gezichtsproblemen
  • Als je kind regelmatig klaagt over hoofdpijn bij bepaalde inspanningen

Een professionele oogmeting zal in dat geval uitsluitsel brengen over de precieze afwijking. Vervolgens gaan we samen op zoek naar een passende oplossing, zodat jouw kind die bril niet als een last ervaart. Vooral in de ogen van je kind zullen vorm en kleur een voorname rol spelen bij de keuze van het montuur. Hun bril moet toch ‘mooi’ zijn? Omdat we het belangrijk vinden dat je kind zich goed voelt bij zijn of haar bril, bieden we bij De Wolf Opticiens een ruim assortiment kinderbrillen aan. Van natuurlijke eenvoud tot de meest kleurrijke monturen! Zo vinden we gegarandeerd een model waar jouw zoon of dochter dol op is.

Naast de uitstraling hechten we bij De Wolf Opticiens ook enorm veel belang aan de kwaliteit van de kinderbrillen. Aangezien kinderen vaak wat onstuimiger zijn, moet de bril zeker tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat de wisselstukken vlot beschikbaar zijn zodat de nodige herstellingen vlot uitgevoerd kunnen worden. Om aan die kwaliteitseisen te voldoen, werd onze kindercollectie met de grootste zorg samengesteld. Wist je trouwens dat alle kinderen t.e.m. 12 jaar een ravottersbril gratis krijgen bij aankoop van een kinderbril met glazen? Op die manier hoef jij je geen zorgen meer te maken als ze weer eens de aap uithangen.

Wil je jouw kinderen al eens laten rondneuzen in onze collectie of heb je bijkomende vragen? Kom dan zeker eens langs in één van onze winkels! We hebben alle nodige informatie over kinderbrillen gebundeld in een overzichtelijke brochure, die je vrijblijvend kan komen ophalen. Daarnaast staan wij ook steeds paraat om je verder te helpen! Om wachttijden in onze winkels te voorkomen, kan je alvast een afspraak vastleggen via onderstaande buttons. Graag tot binnenkort!

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer