Kinderbrillen

Omdat vrijuit spelen een basisrecht hoort te zijn voor kinderen, is een reservebril geen overbodige luxe. Daarom krijgen kinderen t.e.m. 12 jaar bij aankoop van een kinderbril met glazen een ravottersbril GRATIS (montuur en onverdunde glazen met basis antikraslaag).

Hoogwaardige kwaliteit kinderbrillen

lindberg9551a

Kinderbrillen hebben vaak heel wat te verduren. Om die reden zijn kinderbrillen een echte specialiteit. Niet alleen de zoektocht naar hoogwaardige kwaliteit maar ook het aanpassen van een bril aan het gezicht vraagt de nodige vakkennis en vaardigheden.

Een kindergezicht is namelijk heel anders opgebouwd en heeft heel andere verhoudingen dan een gezicht van een volwassene. Wij zoeken zeer nauwkeurig collecties uit waarvan de kinderbrillen speciaal ontwerpen zijn in functie van het kind. Op die manier kan de bril veel beter aangepast worden, is hij van zeer goede kwaliteit en kan hij tegemoet komen aan de verwachtingen die je van een kinderbril mag hebben.

En toch is het niet zomaar een collectie kiezen. Wij hechten tevens zeer veel belang aan levertermijnen, garanties en het verkrijgen van wisselstukken, want een kinderbril moet tenslotte tegen een stootje kunnen.


De ontwikkeling van het zicht

lindbergmara

De ontwikkeling van ons zicht start al voor een kind geboren is. Licht en donker wordt onderscheiden. De eerste weken tot maanden kent het zicht van een kind een enorme evolutie. Op de leeftijd van 1 jaar hebben ze hetzelfde gezichtsvermogen zoals een volwassene.

Toch kan het voorkomen dat het zicht van je kind zich onvoldoende ontwikkelt. Hoe sneller je dit ontdekt, hoe sneller er een oplossing kan komen.

Wanneer neem je best contact op met een oogarts

Waar moet u op letten als u een bril koopt

Een kind ervaart een bril meestal niet als iets fijns, daarom is het belangrijk dat uw kind zijn/haar bril ook graag ziet. Wij proberen door verschillende modellen, kleuren, vormen een ruim assortiment aan te bieden waardoor zowel u als uw kind zijn/haar bril ‘mooi’ vindt.

Naast het modieuze aspect kijken wij als opticien naar het comfort, flexibiliteit, stevigheid die een bril nodig heeft. Zeker en vast bij kinderen. Kinderen spelen, lopen, vallen, sporten…

Wij kiezen onze collecties daarom ook met de uiterste zorg zodat aan al deze behoeften wordt beantwoord.

Een bril moet goed aanpasbaar zijn, achter de oren, op de neus… Indien dit niet het geval is, kan het kind klachten krijgen zoals pijn achter de oren of neus, een bril die voortdurend afzakt… Deze aspecten zorgen ervoor dat uw kind zijn/haar bril niet graag/goed gaat dragen.

lindbergjulb

Wat wij als opticien voor u doen

Wij als opticien willen u niet enkel een optimaal zicht geven maar ook het comfort van een goede bril. Vooral bij kinderen zijn er bepaalde aspecten die zeker in acht moeten genomen worden. Een kind groeit immers immens snel en een bril moet zeker een bepaalde periode kunnen ‘meegroeien’ met uw kind.

Niet alleen het optimale zicht en comfort zijn belangrijk maar in een modieuze wereld zoals nu zijn kleuren en vormen zeer belangrijk.

Wij, De Wolf Opticiens, willen zowel u als ouder maar ook uw kind een goed gevoel geven zodat een bril geen last is maar een noodzakelijke behoefte die goed zit, goed voelt en er goed uitziet!

Fabrieksgarantie en onze extra service

Wij bieden twee jaar garantie op onze monturen.

Een greep uit onze collecties kinderbrillen

Lafont
Nike
Ray Ban
Lindberg
Julbo
Anne et Valentin

Neem alvast even een kijkje op onze merkenpagina.

Het belang van een zonnebril bij kinderen

We smeren onze kinderen in met hoge beschermingsfactoren om ze niet te laten verbranden maar vergeten heel vaak de ogen te beschermen. Toch is het net zoals de huid heel belangrijk om onze ogen en die van onze kinderen te beschermen tegen schadelijk UV-licht. Hoe jonger het kind hoe gevoeliger de ogen. De pupil is groter en de ooglens bevat minder pigment om de ogen te beschermen.

De schadelijke UVA en UVB stralen kunnen we tegenhouden door een goed beschermende zonnebril te dragen, al dan niet met een polarisatie. Deze polarisatie is geen noodzaak maar gaat nog extra schitteringen zoals zonlicht op sneeuw, strand of water wegfilteren.

Let immers op met de leuke gadgetbrillen die je kan terugvinden. Als deze voor de ogen komen gaan de pupillen van uw kind vergroten maar komt er ook meer schadelijk UV-licht de ogen binnen!

Terugbetaling van het ziekenfonds en riziv

Verschillende ziekenfondsen betalen eveneens kinderzonnebrillen terug. Ga dit daarom zeker na bij uw ziekenfonds. Ook op onze website vindt u de regeling i.v.m. terugbetalingen. Geraakt u er toch niet helemaal uit? Kom gerust langs in één van onze winkels. Wij staan u met raad en daad (en veel plezier) bij!

Voor de regeling omtrent terugbetalingen kan u ons terugbetalingsformulier downloaden.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!