Nachtblindheid

Heb jij ook last om in het donker zaken te onderscheiden? Moeite met het licht in de duisternis te zien? Dat bedoelen we dan ook letterlijk, want het is normaal dat je in het donker minder goed ziet dan overdag. Onze ogen hebben tijd nodig om zich aan te passen bij een plotselinge overgang van licht naar donker. Maar bij sommigen gebeurt die aanpassing niet. En dan kan je weinig tot niets zien in de duisternis. Ook dat is best normaal. De kans dat je last hebt van nachtblindheid is groot.

Nachtblindheid of nyctalopia is een vorm van slechtziendheid als de avond valt, tijdens de overschakeling van licht naar donker, plotseling of geleidelijk aan. Nachtblindheid kan verschillende oorzaken hebben zoals cataract, glaucoom, onbehandelde bijziendheid, gebrek aan vitamine A of zelfs kunstlicht.

Uiteraard is de behandeling van nachtblindheid afhankelijk van oorzaak tot oorzaak. Zo bestaan er zelfs brillenglazen die het zicht in schemering kunnen verbeteren, beter gezegd: een nachtzichtbril. Deze bril zorgt ervoor dat jouw zicht scherper wordt, ook al wordt het donkerder. Deze brillenglazen doen namelijk iets fenomenaal. Ze zorgen voor duidelijkere contrasten en dimmen fel licht zoals tegemoetkomende koplampen. Natuurlijk is een nachtzichtbril niet de enige oplossing tegen slechtziendheid in het donker. Wij bij De Wolf Opticiens helpen je graag op weg met persoonlijk advies en de oplossing die bij jou past.

Zo kan je bij ons een gedetailleerd nazicht laten doen met onze ultramoderne DNEye-scanner. Deze revolutionaire oogtest is tot wel 25 keer nauwkeuriger dan andere oogmetingen. Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werk? De DNEye-scanner doet namelijk niet één oogtest, maar 1500 hypernauwkeurige metingen doordat het jouw volledige oog scant met een onschadelijke lichtstraal. Op die manier wordt snel duidelijk welke precieze afwijkingen zich in jouw pupil bevinden. Door onze DNEye-scanner en zijn resultaten kunnen wij perfect inschatten waar jij nood aan hebt en jou bijstaan met gepersonaliseerd advies en vakkennis.

Trouwens, de DNEye-scanner bootst ook verschillende lichtomstandigheden na. Hierbij meet het apparaat de exacte afwijking van diverse pupilgroottes bij een verandering tussen licht en donker. Op die manier kunnen wij nachtblindheid gedetailleerd meten en beduidend verbeteren. Zo kan je elk moment – zowel overdag als ’s nachts – genieten van een optimaal zicht.

Ben je ook benieuwd geworden en wens je een afspraak te maken voor een DNEye-scan? Twijfel niet langer! Wij plannen met plezier een afspraak in en helpen je graag verder tot we de geschikte oplossing gevonden hebben.

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer