Multifocale glazen

Krijg je plots moeilijkheden bij het lezen of na langdurige nabijactiviteiten terwijl je bril wel volstaat voor verzicht? Maak je geen zorgen! Het is een veelvoorkomend probleem bij 40+’ers. Op die leeftijd begint de kristallens z’n natuurlijke flexibiliteit immers stilaan te verliezen, wat kan resulteren in een wazig zicht op korte afstand. Voor mensen die daarvoor nog geen bril nodig hadden, kan dit gemakkelijk opgelost worden met een leesbril. Maar wat als je al een bril draagt voor verzicht? In dat geval vormen multifocale glazen de ideale oplossing! De glazen zijn namelijk zo opgebouwd dat de verschillende vertesterktes vloeiend in elkaar overlopen, waardoor een scherp zicht gegarandeerd blijft op alle afstanden – en dat met één en dezelfde bril!

Waarin schuilt het verschil met bifocale glazen dan precies? Waar bifocale glazen een duidelijke scheidingslijn hebben tussen het onderste gedeelte van het glas (waardoor je beter kan zien op korte afstanden) en het bovenste gedeelte van het glas (waarmee je verzicht gecorrigeerd wordt), is de overgang tussen het nabijzicht en verzicht in multifocale glazen niet zichtbaar met het blote oog. De verschillende correcties worden namelijk minutieus in de glazen ingeslepen, waardoor je zicht te allen tijde geperfectioneerd wordt. Om een optimaal resultaat te bekomen, is het belangrijk dat alle variabelen in acht genomen worden: van je sterkte, pupilafstand en de hoogte van je ogen tot je kijkgedrag, de inclinatie en doorbuiging van het montuur.

Bij De Wolf Opticiens zorgen we ervoor dat je hoe dan ook geniet van een haarscherp zicht. Zo zal je niet alleen scherp zien op afstand als je gewoon rechtdoor kijkt, maar ook beter kunnen lezen of andere nabijactiviteiten kunnen verrichten als je door het onderste gedeelte van je bril kijkt. Aan de zijkanten van de bril kunnen er wel distorsiezones ontstaan, met een wazig zicht tot gevolg. Als je voor het eerst gebruikmaakt van multifocale glazen, kan je daardoor soms het gevoel krijgen dat je op een boot zit – dit staat gekend als het schommeleffect. Dit kan je echter tot een minimum beperken door niet zozeer door je ooghoeken te kijken, maar wel je hele gezicht zo te draaien dat je gewoon rechtdoor kan blijven kijken. We raden je dan ook aan om even de tijd te nemen om hieraan te wennen.

Kan je de multifocale glazen maar niet gewoon worden of ondervind je na een tweetal weken nog steeds last van het schommeleffect? Dan geniet je bij ons van een gewenningsgarantie! Op basis van jouw ervaringen, gaan we dan samen op zoek naar een geschikte oplossing voor jouw situatie. In dat geval worden de multifocale glazen kosteloos ingewisseld voor een alternatief dat beter aansluit bij jouw levensstijl.

Wens je meer informatie? Kom dan gerust langs in één van onze winkels! Onze folder zal er binnenkort voor jou klaarliggen. Bovendien staan onze collega’s steeds voor je klaar met persoonlijk advies! Via onderstaande buttons kan je alvast een afspraak inboeken zodat we je in alle rust en comfort kunnen verderhelpen.

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer