Let it snow

Ga je binnenkort op skivakantie? Dan kan een skibril wonderen doen! In dit artikel gaan we dieper in op het belang van een skibril op sterkte.

Wie al eens op skivakantie is geweest, weet dat een aangepaste skibril geen overbodige luxe is. Maar welke voordelen zijn er juist aan verbonden? En waar moet je op letten als je een skibril gaat kopen? We leggen het je graag uit!

Eerst en vooral beschermt een skibril je ogen tegen weer en wind. De belangrijkste factor daarbij is de UV-straling, die hoe hoger, hoe intenser wordt. Wist je bijvoorbeeld dat de UV-straling met 10% toeneemt bij elke 100 meter die je stijgt? En dat sneeuw tot wel 80% van het zonlicht weerkaatst, terwijl dat op water, zand en gras respectievelijk slechts 20, 10 en 1% bedraagt? Redenen genoeg dus om je ogen de nodige bescherming te geven!

Wie zijn of haar ogen onvoldoende beschermt tegen UV-stralen, loopt namelijk een hoger risico op een ‘oogzonneslag’ of ‘sneeuwblindheid’. Het gaat in feite om een hoornvliesontsteking. Deze pijnlijke aandoening doet zich enkele uren na blootstelling aan de zon voor en is te herkennen aan volgende symptomen:

  • Pijnlijke en rooddoorlopen ogen
  • Geïrriteerde ogen
  • Lichtschuwheid
  • Tranende ogen
  • Krampachtig gesloten ogen

Een skibril kan deze klachten dus voorkomen. Daarnaast zorgen de gepolariseerde glazen voor een verhoogd contrast, waardoor je onregelmatigheden op de skipiste gemakkelijker opmerkt. Een skibril is dus niet alleen goed voor je ogen, maar werkt ook preventief tegen pols-, been- en andere breuken. Kortom: een must voor elke skifanaat!

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer