Harde lenzen

Hoewel zachte lenzen het best ingeburgerd zijn, bieden harde, vormstabiele lenzen tal van voordelen tegenover de conventionele lenzen. Ze zijn niet alleen gezonder, maar bieden ook een oplossing voor mensen met een meer uitgesproken oogafwijking. We gaan hier graag wat dieper op in.

Zoals de naam al doet vermoeden, worden harde lenzen vervaardigd uit een steviger materiaal dan de zachte lenzen. Logisch dus dat ze minder kwetsbaar zijn en gewoonlijk langer meegaan dan de conventionele lenzen. De draagtijd van harde lenzen bedraagt twee jaar.

Het grote voordeel van harde lenzen is dat ze beter aansluiten tegen het oog, waardoor een perfect zicht gegarandeerd blijft. Hierdoor vormen ze ook de ideale oplossing voor mensen met astigmatisme. Waar zij vaak problemen ondervinden met zachte lenzen, zorgt het traanvocht onder de vormstabiele lens ervoor dat die zijn plaats mooi behoudt. Op die manier corrigeren harde lenzen de onregelmatigheden op het oogoppervlak en dragen ze bij tot een scherp en stabiel zicht.

Daarnaast zijn harde lenzen minder flexibel en een stuk kleiner dan zachte lenzen, waardoor ze gemakkelijker in te zetten zijn. Daardoor vallen ze vaak in de smaak bij verziende mensen, omdat zij de vormstabiele lenzen blindelings kunnen indoen. Ook voor wie moeilijkheden ondervindt bij het inzetten van zachte lenzen, vormen de harde lenzen een waardig alternatief.

Toegegeven: als je normaal gesproken zachte lenzen draagt, vragen de harde lenzen wel wat gewenning. Om dit proces zo vlot mogelijk te laten verlopen, kan je de draagtijd best geleidelijk aan opbouwen. Daarnaast plannen wij regelmatig een controleafspraak in om na te gaan hoe u de omschakeling ervaart en of er eventueel aanpassingen gewenst zijn. Zo willen wij ervoor zorgen dat u te allen tijde kan genieten van een perfect zicht.

Heb je nog vragen over vormstabiele lenzen? In onze winkels vind je een kant-en-klare brochure met alle nodige informatie over onze speciale lenzen. Daarnaast staan onze collega’s steeds klaar om jouw vragen te beantwoorden of je te helpen bij de keuze van de juiste lenzen. Via onderstaande button kan je alvast een afspraak inplannen in jouw favoriete winkel. Tot dan!

Afspraak maken

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer