Gezonde kinderogen

Weinig zaken die zo kostbaar zijn als een goed zicht. Daarom vinden wij bij De Wolf Opticiens dat daar van jongs af aan rekening mee moet gehouden worden. Voorkomen is nl. ook op dit vlak beter dan genezen. Hou daarom als ouders (en kinderen) rekening met volgende tips, waardoor u de kinderoogjes gezond kan houden.

  • Beperk schermgebruik. Veel tijd achter schermen doorbrengen, vergroot de kans op myopie. Bij beeldschermgebruik kijken kinderen veel dichtbij en weinig veraf. Om minder te hoeven accommoderen, groeit de oogbol langer. Hoge myopie (sterke bijziendheid, minimaal -6) verhoogt de kans op een oogziekte op latere leeftijd. Eén op de drie kinderen met een sterke minbril wordt later ernstig slechtziend door een oogziekte (Bron: Oogfonds).
  • Veel buitenspelen! Om dezelfde reden als hierboven. Bij buitenspelen kijkt een kind afwisselend ver weg en dichtbij, waardoor het oog blijft accommoderen.
  • Bescherming tegen UV-stralen. Kinderogen zijn bijzonder gevoelig aan UV-straling doordat ze minder pigment bevatten dan de ogen van volwassenen. Teveel zonlicht kan zelfs leiden tot permanente schade aan kinderogen! Bescherm kinderogen daarom met een goede zonnebril en/of een hoed met brede rand.
  • Een sterke en veilige bril. Kinderen moeten lekker kunnen spelen, ook met hun bril op. Kies een sterke en flexibele bril uit die geschikt is om mee te ravotten, rennen en springen. Of kies een extra sportbril voor naast de gewone bril. Deze brillen kunnen tegen een stootje.

Voor dat laatste puntje hebben wij de ideale oplossing! Kinderen t.e.m. 12 jaar krijgen bij aankoop van een kinderbril met glazen nl. een ravottersbril GRATIS (montuur en onverdunde glazen met ontspiegeling en basis antikraslaag)!

Maak daarom nu een online afspraak of kom langs. Er wacht een gratis folder over kinderogen en -brillen op u!

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer