Eentje is geentje

Wil je veilig en zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken? Dan is een reservebril echt geen overbodige luxe. Stel je maar eens voor dat je hem per ongeluk beschadigt of dat hij ergens onderweg spoorloos verdwijnt. Snel weer een passend exemplaar vinden, is dan geen sinecure. Vooral niet als je de taal niet machtig bent!

Ook lenzendragers kunnen we die reservebril ten sterkste aanraden. Want wat moet je anders doen als je plots te kampen krijgt met een accute oogontsteking? Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. Je wilt toch niet het risico lopen dat je vakantie in het gedrang komt? Als je tijdig een reservebril in huis haalt, heb je altijd een veilige oplossing achter de hand.

Wist je trouwens dat een reservebril in de auto in sommige landen verplicht is? Dit is onder andere het geval in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Portugal. Op die manier wil men voorkomen dat je je reis plotseling moet staken omwille van gezichtsproblemen, of dat je je ondanks het beperkte zicht toch nog op de openbare weg begeeft – met alle risico’s van dien.

Een reservebril is dus echt een must. Heb je hem niet nodig op reis, dan heb je toch altijd een waardig alternatief op zak als de jouwe het op een dag begeeft.

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Lees meer