Rolf Spectacles

Brillen uit hout, bamboe, steen of buffelhoorn

Rolf Spectacles is een kleinschalig brillenmerk, ontstaan uit een samenwerking tussen twee families in een kelder in het hart van de Alpen, in Tirol. De monturen zijn volledig vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, steen of buffelhoorn. Dit lijken zware materialen, die je misschien niet meteen in een bril verwacht. Toch zijn de brillen zeer licht waardoor het draagcomfort zeer hoog is. Rolf Spectacles is niet voor niets een premium merk. Om die topkwaliteit te blijven verzekeren, worden alle brillen met de hand gemaakt in Tirol zelf. Zo behoudt Rolf de controle over het gehele productieproces dat maar liefst uit 78 verschillende stappen bestaat.

Rolf Spectacles: bekroonde brillen

De collectie straalt innovativiteit uit, zowel in design als in technologie. Zo gebruikt Rolf een nieuw soort scharnier dat uitsluitend uit hout bestaat. Er komt dus niets van metaal aan te pas. Dat is niet alleen mooi, maar ook praktisch. In tegenstelling tot de gebruikelijke aluminium scharnier kan zo’n houten scharnier namelijk nooit blokkeren. Bovendien is het montuur op een speciale manier behandeld waardoor het hout niet kan verkleuren door zonlicht en zo goed als onderhoudsvrij is.

Dat hun innovativiteit aanslaat, blijkt uit de vele prijzen die ze al hebben gewonnen. Zowel hun vooruitstrevende technologieën als hun vernieuwende designs werden al meermaals bekroond. De monturen bestaan in een palet van zachte natuurlijke kleuren, die prachtig samengaan met de natuurlijke materialen. Simpliciteit en stijlvolle soberheid zijn de kenmerken van een Rolf-bril.

Kunnen we je plezieren met een uniek, innovatief montuur? Ontdek de brillen van Rolf in één van onze winkels!