Ray-Ban

Een icoon onder de zonnebrillen

Ray-Ban. Stralen bannen. Kon er ooit iemand een betere naam bedenken voor een merk dat zonnebrillen vervaardigt? Geen wonder dat Ray-Ban is uitgegroeid tot een icoon onder de zonnebrillen.

Ray-Ban ontstond in 1937, toen Bausch en Lomb het verzoek kregen van de Amerikaanse luchtmacht om een pilotenbril te ontwerpen. Het Aviatormodel werd ook beschikbaar voor het publiek en is nog steeds te koop. Het is zowaar het handelsmerk van Ray-Ban. Door de druppelvormige glazen biedt de Aviator bescherming tegen lichtinval uit verschillende hoeken.

Ook andere modellen, zoals de Wayfarer en de Clubmaster, zijn inmiddels een icoon in de brillenwereld en zeer geliefd bij het brede publiek. In de jaren '50 en '60 had 50% van de bevolking een Clubmaster in zijn bezit. Onnodig om te zeggen dat Ray-Ban een gigantisch succes is, zowel vroeger als nu. Door zijn uniseks stijl staan zowel mannen als vrouwen elegant met een Ray-Ban.

Altijd in stijl

Sinds de oprichting is het zonnebrillenmerk uitgegroeid tot marktleider: Ray-Ban is zonder twijfel het grootste en bekendste brillenmerk ter wereld. Hun retro monturen brengen je terug naar lang vervlogen tijden. Daarnaast ontwerpen ze ook eigentijdse modellen die meegaan met de laatste trends, rechtstreeks geïmporteerd van de catwalk. Ray-Ban slaagt erin om te vernieuwen met opvallende kleuren en vormen, zonder de eigen vertrouwde look uit het oog te verliezen. Het Italiaanse merk heeft aandacht voor verfijnd design, details en gebruikt enkel de beste materialen.

Ontdek welk iconisch model het best bij jou past!