Lindberg

Een Lindberg-bril brengt comfort en kwaliteit uit Denemarken

Opticien Poul-Jorn Lindberg en architect Hans Dissing besloten in de jaren '80 om samen te werken en een nieuw soort bril te ontwerpen. Het duo wilde een model creëren dat comfortabel zit door met lichte materialen te werken. Het comfort, gegarandeerd door het materiaalgebruik, mocht de kwaliteit echter niet beïnvloeden: een Lindberg moest sterk zijn. Zo ontstond de AIR Titanium: de eerste bril zonder scharnieren.

Lindberg was zijn concurrentie hiermee ver voor en het montuur sloeg aan, zelfs de koningin van Denemarken werd gespot met een AIR Titanium. En Lindberg blijft het geliefde brillenmerk bij de koninklijke familie. Tot op heden is het merk zelfs hofleverancier. Na de AIR Titanium volgden er nog heel wat unieke creaties, onder andere door het gebruik van acetanium (een combinatie van acetaat en titanium). Lindberg blijft kampioen bij de lichtgewichten: het vederlichtste model weegt slechts 1.9 gram! Hun innovativiteit en creativiteit wordt door iedereen gesmaakt. Geen wonder dus dat Lindberg de laatste jaren al bijna 80 awards verzamelde.

Omdat Lindberg kwaliteit en verfijning wil verzekeren, worden alle delen van elk montuur met de hand gemaakt. Lindberg en Dissing zijn beiden afkomstig uit Denemarken en het gehele productieproces vindt ook in dit Scandinavische land plaats. Niet in een fabriek maar wel in een atelier. De unieke creaties zijn gegeerd: de subtiliteit druipt ervan af zodat het toch weer opvalt. Eenvoud en kracht worden moeiteloos gecombineerd in één montuur.

Pure luxe met Precious Lindberg-brillen

Naast de collectie van titaniumbrillen biedt Lindberg ook brilmonturen van natuurhoorn en 18-karaat Groenlands geel- en witgoud aan. Verder vervaardigen ze ook platinabrillen waar geel- en witgoud ingelegde plaatjes de brillenpootjes verbinden met de gouden draaddelen van de scharnieren en het brilfront. U hoort het al, voor Precious Lindberg is alleen het meest exclusieve en prestigieuze goed genoeg. Zo ook in de productie. Alle delen van de monturen worden met de hand gemaakt zodat alleen de beste kwaliteit en afwerking verzekerd kan worden.

Droom je ook van zo’n koninklijke bril van Lindberg? Maak een afspraak via één van onder­staande buttons en ga samen met ons op zoek naar het mooiste montuur!