Lindberg Precious

Precious Lindberg-brillen aan de top

De top van de top, dat is Precious Lindberg. Opticien Poul-Jorn Lindberg en architect Hans Dissing besloten in de jaren '80 om samen te werken en een nieuw soort bril te ontwerpen. Het duo wilde een model creëren dat comfortabel zit door met lichte materialen te werken. Het comfort, gegarandeerd door het materiaalgebruik, mocht de kwaliteit wel niet beïnvloeden: een Lindberg moest sterk zijn. Zo ontstond AIR Titanium: de eerste bril zonder scharnieren, gemaakt in titanium. Lindberg was zijn concurrentie hiermee ver voor en het montuur sloeg aan, zelfs de koningin van Denemarken werd gespot met een AIR Titanium. En Lindberg blijft geliefd bij de koninklijke familie. Tot op vandaag is het Deense merk de hofleverancier. Na de AIR Titanium volgden er nog heel wat unieke creaties, onder andere door het gebruik van acetanium (een combinatie van acetaat en titanium). Lindberg blijft kampioen bij de lichtgewichten: het vederlichtste model weegt slechts 1.9 gram! Hun innovativiteit en creativiteit worden door iedereen gesmaakt, de laatste jaren verzamelde Lindberg al bijna 80 awards.

Pure luxe met Precious Lindberg-brillen

Naast de collectie van titaniumbrillen biedt Lindberg ook brillen van natuurhoorn en 18 karaat Groenlands geel-en witgoud. Ook platinabrillen waar geel- en witgoud ingelegde plaatjes de oorveren verbinden met de gouden draaddelen van de scharnieren en het brilfront. Je hoort het al, voor Precious Lindberg is alleen het meest exclusieve en prestigieuze goed genoeg. Dit wordt ook doorgetrokken in de productie. Alle delen van de monturen worden met de hand gemaakt zodat de beste kwaliteit en afwerking verzekerd kan worden. Lindberg en Dissing zijn beiden afkomstig uit Denemarken en het gehele productieproces vindt ook in dit Scandinavische land plaats. En dit niet in een fabriek, maar in een atelier, op bestelling. De unieke creaties zijn gegeerd: de subtiliteit druipt ervan af zodat het toch weer opvalt. Eenvoud en kracht gecombineerd in één montuur. Kom kennis maken met deze collectie in één van onze winkels.

Heb je ook de smaak te pakken? Maak een afspraak via één van onder­staande buttons en ga samen met ons op zoek naar de meest passende Precious Lindberg-bril!