De perfecte brilglazen

Unifocale brilglazen

Unifocale brilglazen zijn glazen met één sterkte. Hiermee kan u ofwel ver zien ofwel lezen. Het gehele glasgedeelte bevat één enkele sterkte, door welk punt van het glas u ook kijkt.

In de groep van unifocale glazen heeft u nog keuzes in materialen, behandelingen en diktes. Deze verschillende parameters moeten op u en uw levensstijl afgestemd worden. Op die manier komen uw brilglazen tegemoet aan uw wensen en verwachtingen. Bespreek met ons uw dagelijkse bezigheden, hobby’s en de kenmerken waaraan uw brilglazen moeten voldoen. Zo kunnen wij u het best adviseren.

Bifocale glazen

Bifocale brilglazen bevatten een gedeelte om ver te zien en een klein, afgelijnd gedeelte onderaan in het glas om te lezen. Ook hierin bestaan verschillende keuzes in materialen, behandelingen en diktes. Deze verschillende parameters moeten op u afgestemd worden. Op die manier komen uw brilglazen tegemoet aan uw wensen en verwachtingen. Bespreek met ons uw dagelijkse bezigheden, hobby’s en kenmerken waaraan uw brilglazen moeten voldoen. Zo kunnen wij u het best adviseren.

Multifocale brilglazen

Multifocale of progressieve glazen zijn glazen waarmee u kan ver zien, kan zien op tussenafstanden en kan lezen en waar u geen verschil in sterkteovergang in het brilglas opmerkt. Deze glazen bevatten geen zichtbaar leesgedeelte zoals de bifocale glazen. Om die reden geven multifocale glazen u een perfect zicht op alle afstanden. Omdat de verschillende sterktes in het glas ongemerkt in elkaar overvloeien, merkt u geen verschil bij het kijken van dichtbij naar veraf en omgekeerd.

Voor de juiste montage van uw brilglazen houden wij rekening met uw voorschrift, uw kijkgedrag en allerhande gegevens betreffende uw ogen en uw levensstijl. Zo is het van groot belang dat uw glazen op de juiste hoogte en afstand van elkaar gemonteerd worden. Hier dragen wij uiterste zorg voor om u een zo correct mogelijk zicht te garanderen.

Accommodatie-ondersteunende glazen

Accommodatie-ondersteunende glazen worden meestal geadviseerd aan mensen tussen 25 en 45 jaar die last hebben van visuele vermoeidheid. Symptomen: jeukende en brandende ogen, overgevoeligheid voor licht, hoofdpijn. Visuele vermoeidheid wordt veroorzaakt door stress, airconditioning, licht, maar ook oververmoeidheid speelt hierbij een rol.
Accommodatie-ondersteunende glazen ondersteunen ogen bij de inspanning die ze moeten leveren. Dit gebeurt door een licht sterkteverschil onderin het glas.

Computerglazen

Speciaal voor het kijken op korte en middellange afstanden werd het computer- of bureauglas ontworpen. Doordat een computer zich niet in het ver- of nabijzicht situeert maar net op middellange afstand, bieden computerglazen een breder gezichtsveld vanaf 50cm en uitbreidbaar tot 4m. U hoeft niet meer over of door uw leesbril te kijken maar u krijgt een perfect scherp zicht binnen uw bureauruimte of werkomgeving. Uiteraard geldt dit niet enkel voor mensen die veelvuldig met computers werken, ook thuis in uw dagelijkse bezigheden kunnen deze glazen u extra comfort bieden.

Veiligheidsglazen

Voor een veiligheidsbril op sterkte raden wij u aan om even langs te komen. Er zijn verschillende soorten, materialen, behandelingen die afhankelijk van de sector waarin u werkt moeten overeenstemmen met de Europese wetgeving, verzekeringseisen en regelgevingen inzake veiligheid. Alle veiligheidsbrillen worden op maat gemaakt en worden al dan niet voorzien van brilglazen met aangepaste sterkte.

Zonneglazen

Zonneglazen van een goede kwaliteit beschermen uw ogen tegen schadelijke ultraviolette straling van de zon. Als uw ogen niet beschermd zijn tegen UV-straling kan dit branderige, tranende ogen, hoofdpijn, een ontsteking van het hoornvlies en een vervroegde vertroebeling van de ooglens veroorzaken (cataract).

Voor alle situaties waarbij zonlicht een rol speelt, zijn er specifieke zonneglazen. Zo zijn er vele toepassingen voor bijvoorbeeld autorijders, beoefenaars van winter- en zomersporten zoals wielrennen maar ook bijvoorbeeld golf. Bijna al onze zonnebrillen zijn ook uit te voeren op sterkte, zodat de brildrager ook geholpen kan worden.

Om nog beter tegemoet te komen aan uw specifieke wensen bieden wij u tevens gepolariseerde glazen, drivewear glazen, glazen met extra contrastfilters en/of speciale behandelingen. Op die manier kan u bij ons voor elke activiteit en elke wens een gepast zonneglas vinden. Informeer  vrijblijvend naar wat de mogelijkheden voor u zijn.

Materialen en behandelingen

5539287dbb9fbBrilglazen bestaan in verschillende materialen en met verschillende behandelingen. De keuze van het materiaal hangt veelal af van de sterkte van uw glazen, het montuur waarin de glazen moeten gezet worden, uw dagelijkse bezigheden en uw voorkeuren.

Draagt u liever een lichte bril, zeer dunne glazen of moeten uw glazen extra stevig en schokbestendig zijn? Bespreek met ons de verschillende mogelijkheden voor uw sterkte. Wij passen alles aan aan uw wensen.

Organische materialen (kunststof)

 • CR 39 1.5 is een onverdund organisch glas
 • Polycarbonaat 1.53 is zeer schokbestendig en stevig. Aangewezen voor veiligheidsbrillen.
 • Organisch 1.6 zijn 1x verdunde, lichte en sterke glazen met een hoge optische kwaliteit.
 • Organisch 1.67 zijn 2x verdunde, lichte en bijzonder heldere glazen van hoogste optische kwaliteit. Aangewezen bij hogere correcties.
 • Organisch 1.7 is een sterk verdund, licht en esthetisch glas. Ideaal voor heel sterkte correcties.
 • Organisch 1.74 is 3x verdund, tot zeer recent het lichtste en meest esthetische glas. Het perfecte glas voor de hoogste correcties. Oogverkleiningen of –vergrotingen vallen hierbij het minst op.
 • Organisch 1.76 is 4x verdund en sinds kort het dunste en meest esthetische glas op de markt (slechts bij zeer weinig leveranciers verkrijgbaar)

Minerale glazen (glas)

Naast het brede aanbod van organische glazen, kan u ook voor echte, minerale glazen kiezen. Minerale glazen worden steeds minder verkocht door de betere kwaliteit beschikbaar in organische glazen (kunststof).

Onderhoud brilglazen

Om uw brilglazen de langst mogelijke levensduur mee te geven, adviseren wij u om deze op een correcte manier te onderhouden. Zo beperkt u zo lang mogelijk het ontstaan van krassen, matte vlekken in uw glas, behoud van ontspiegeling en kraswerende laag,…

 • Spoel uw bril steeds af onder de kraan. Bij voorkeur met koud of lauw water. Op die manier worden alle stofdeeltjes of zandkorreltjes weggespoeld zodat je deze niet zou uitwrijven over het glas.
 • U mag gerust een beetje dreft, zacht afwasmiddel of een zachte handzeep gebruiken om uw glazen te ontvetten. Spoel dit goed af.
 • Droog uw glazen af met een microvezeldoekje (dit krijg je bij ons steeds meegeleverd met je nieuwe bril en/of glazen) of met een propere zakdoek of keukenhanddoek. Gebruik geen keukenrol, wc-papier, papieren zakdoekjes of voorverpakte, natte brillenpoetsdoekjes. Deze worden gemaakt van papier en houtvezel en kunnen krassen maken op je glazen.
 • Indien u geen kraan in de buurt heeft, kan u spray gebruiken. Uiteraard spoelt dit geen zand van uw glazen maar kan zo'n spray wel een goede tussentijdse oplossing zijn. De juiste spray kan u steeds bij ons verkrijgen. Let op met de bestanddelen van andere merken of producten.

Merken

Als vakopticien-optometrist werken wij alleen met de beste glasleveranciers. Enkel op die manier kunnen wij onze klanten kwaliteitsglazen garanderen. Regelmatig herbekijken wij de samenwerking met onze leveranciers en hun evoluties omdat enkel de beste glazen goed genoeg zijn voor u.
Hoya
Essilor
Zeiss
Rodenstock
De Ceunynck

Maatwerk

De laatste ontwikkeling op het gebied van glazen zijn de gepersonaliseerde freeform glazen. Deze techniek stelt ons in staat om het mooiste, dunste en meest nauwkeurige glas, afgestemd op de dagelijkse behoeften en levensstijl van de klant te fabriceren. Op die manier krijgt u een glas met zo weinig mogelijk vertekeningen en een zo groot mogelijk gezichtsveld.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!