Sclerale lenzen

Opnieuw scherp zicht dankzij onze speciale lenzen

Voor sommige mensen is het noodzakelijk om speciale contactlenzen te dragen. Ieder oog vraagt een andere oplossing. Naast de conventionele zachte lenzen bestaan er nog tal van andere lenzen. Vaak bieden deze types meer mogelijkheden.

Wij geven u graag via deze weg op een beknopte manier informatie over vormstabiele, sclerale en nachtlenzen. Ons contactlensteam is hoog opgeleid om deze aanpassingen met de nodige zorg en nauwkeurigheid uit te voeren en u bij te staan met het nodige advies. Wil u graag weten of u in aanmerking komt voor het dragen van één van deze speciale types lenzen of komt u graag langs voor meer informatie dan kan u hier een vrijblijvende afspraak maken of plan er zelf online één in.

Sclerale lenzen

Wat?

Een sclerale contactlens is een lens die hoofdzakelijk bij medische oorzaken wordt aangepast. Met een gemiddelde diameter van 19 mm behoort deze lens tot de categorie van de grootste contactlenzen. We werken met drie type sclerale lenzen (Semi – Mini – Full) waarbij er gevarieerd wordt in grootte. De juiste maat wordt door ons bepaald en is afhankelijk van de oogproblematiek van het hoornvlies. Een sclerale contactlens wordt ervaren als een zeer comfortabele oplossing en kan de gezichtsscherpte bij onregelmatige cornea’s spectaculair laten stijgen.

Voor wie?

Een sclerale contactlens wordt in eerste instantie aangemeten bij mensen waarbij het hoornvlies onregelmatigheden vertoont. Voorbeelden hiervan zijn keratoconus, littekens, hoog astigmatisme, post laser ectasie of disfuncties na een hoornvliestransplantatie. Het hoornvlies wordt door de passing van de lens terug egaal gemaakt. Dit bevoordeelt de gezichtsscherpte aanzienlijk.

Bij extreem droge ogen door bijvoorbeeld reuma of een gezichtsverlamming kan men eveneens opteren voor sclerale lenzen. Het saline reservoir achter de lens houdt het oog namelijk vochtig. Resultaat: een uitermate comfortabel gevoel gedurende de hele dag!

Zijn vormstabiele contactlenzen voor u geen oplossing meer? Maak hier een afspraak voor informatie en kom gerust eens langs. Onder de sclerale lenzen zijn er nog tal van mogelijkheden.

Waarom?

Een sclerale contactlens wordt over het algemeen heel goed verdragen. De lens rust op het meest ongevoelige deel van het oog, de sclera, waardoor het draagcomfort uiterst hoog is. In tegenstelling tot andere lenzen wordt er bij een sclerale lens geen contact gemaakt met het gevoelige hoornvlies.

Hoe?

Het inzetten van een sclerale lens vraagt iets meer oefening dan een conventionele zachte of harde lens. Alvorens de contactlens op het oog gezet kan worden, moet deze gevuld worden met saline. Eventueel kan een zuignapje helpen om de lens gemakkelijk op het hoornvlies aan te brengen.

Belangrijk is dat er geen luchtbellen onder de lens komen te zitten. Deze handeling vraagt oefening. Wij maken graag tijd voor onze klanten om dit op een rustige manier aan te leren.

De aanpassing van een sclerale lens is geen “alledaagse” aanpassing. We gaan voor u op zoek naar de juiste lens aan de hand van speciale metingen en paslenzen. Een corneatopograaf is hierbij een niet te missen toestel. Let op, het vraagt wel even tijd vooraleer een juist resultaat bereikt wordt. Van zodra de lenzen goed zitten, laten we de klant om de drie maanden op controle komen.

Maak hier gerust een afspraak voor meer informatie.

Gegarandeerd garantie

Nieuwe lenzen kunnen soms om enige gewenning vragen. Daarom zijn wij er voor u, ook na de aankoop ervan, door u nauwgezet op te volgen. Wij plannen samen met u regelmatig controleafspraken in. Op die manier bent u zeker dat u onbezorgd lenzen kan dragen. U kan steeds bij ons terecht ongeacht de vraag of het probleem. Uiteraard geven wij u hier graag meer info over in één van onze winkels.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!