Onderhoud van uw lenzen

Goed onderhoud van uw lenzen garandeert een perfect zicht

We kunnen er niet hard genoeg op drukken, het onderhoud en de controle van uw contactlenzen is van onnoemelijk belang. Het garandeert niet alleen een perfect scherp zicht, ook aan het einde van de levensduur van uw lenzen, het vermijdt ook dat u oogontstekingen krijgt of beschadigingen aan uw cornea of hoornvlies oploopt. Draag zorg voor uw ogen, u heeft er tenslotte maar twee. Wij helpen u daar graag in. Maak een afspraak voor een oog- of contactlenscontrole of plan er zelf online één in.

Zes tips voor het onderhoud van uw lenzen

Sla onderstaande tips niet in de wind. Het zijn de allerbelangrijkste en allereerste voorwaarden van gezond en lang lenzen dragen.

  1. Vervang uw lenzen tijdig! Een maandlens wisselt u iedere maand, een daglens iedere dag. Misschien voelt u geen nadelen als u uw lenzen langer draagt, maar deze zijn beslist aanwezig! Een lens bevat poriën die op het einde van de maand dichtgeslibd zijn. Uw oog krijgt op die manier niet de zuurstof die het nodig heeft. Door uw lenzen langer te dragen, brengt u schade aan uw oog toe die in de meeste gevallen onherstelbaar is.
  2. Reinig dagelijks uw lenzen en altijd in schone vloeistof.
  3. Lenzen of lenspotje nooit in contact brengen met kraantjes water!
  4. Lenzen steeds uitdoen voor het slapengaan.
  5. Zorg dat uw lenzen en uw lensproducten afgestemd zijn op elkaar. Dit garandeert u een perfect scherp zicht, ook op het einde van de draagtijd van uw lenzen en het voorkomt pijnlijke oogontstekingen.
  6. Kom elk half jaar op contactlenscontrole. Zo kunnen we de gezondheid van uw ogen opvolgen en comfortabel en gezond lenzen dragen blijvend garanderen.

Nieuwe lenzen nodig?

Bestel ze nu

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!