Nachtlenzen

Opnieuw scherp zicht dankzij onze speciale lenzen

Voor sommige mensen is het noodzakelijk om speciale contactlenzen te dragen. Ieder oog vraagt een andere oplossing. Naast de conventionele zachte lenzen bestaan er nog tal van andere lenzen. Vaak bieden deze types meer mogelijkheden.

Wij geven u graag via deze weg op een beknopte manier informatie over vormstabiele, sclerale en nachtlenzen. Ons contactlensteam is hoog opgeleid om deze aanpassingen met de nodige zorg en nauwkeurigheid uit te voeren en u bij te staan met het nodige advies. Wil u graag weten of u in aanmerking komt voor het dragen van één van deze speciale types lenzen of komt u graag langs voor meer informatie dan kan u hier een vrijblijvende afspraak maken of plan er zelf online één in.

Nachtlenzen

Wat?

Slapen met nachtlenzen en overdag haarscherp zien zonder bril of lenzen? Het kan! Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt. Het hoornvlies wordt op een gecontroleerde manier van vorm veranderd waardoor je correctie verdwijnt. Je beweegt vrij, sport, shopt én gaat uit zonder ongemakken van een bril of lenzen.

De draagtijd van dit type lenzen bedraagt maar liefst een jaar en zijn gemaakt van duurzaam en hoog zuurstof doorlatend materiaal. In vergelijking met een zachte contactlens is een nachtlens kleiner en harder. Dit bevordert het inzetten en uitnemen ervan.

Je kan het simpelweg vergelijken met een beugel. Hoe vaker je die draagt, hoe beter. Draag je een beugel niet dan komen de tanden terug in hun oorspronkelijke positie te staan. Dit is net hetzelfde bij nachtlenzen, volledig veilig dus!

 

Voor wie?

Nachtlenzen zijn enkel geschikt voor mensen met een bijziendheid van -0.75D tot en met -5.50D. Bovendien kan een cilinder tot -2.50D gecorrigeerd worden.

Voor de multifocale (bijziende) brildragers kan een leesadditie van +2.00 bovenop de vertecorrectie gecorrigeerd worden met nachtlenzen.

Ben je het beu om steeds afhankelijk te zijn van je bril of lenzen? Dan zijn nachtlenzen voor jou de oplossing! Je leidt overdag een onbezorgd en vrij leven zonder ongemakken van lenzen of een bril.

Voor mensen die veel last hebben van hooikoorts en daarom overdag geen lenzen kunnen verdragen zijn nachtlenzen een goede oplossing. Bovendien is dit type lens erg geschikt voor een lensdrager met gevoelige of droge ogen.

Maak hier gerust een afspraak voor meer informatie of voor de aanpassing van nachtlenzen.

Waarom?

Het is een ideaal alternatief voor een onomkeerbare laserbehandeling. Een operatie verloopt immers nooit zonder risico en is permanent. Het proces bij de nachtlenzen is 100% omkeerbaar waardoor we de risico’s ook volledig kunnen uitsluiten.

Hoe?

De methode voor het inzetten en uitnemen van nachtlenzen is gelijk aan die van harde lenzen. We raden aan om telkens goed te druppelen met kunsttranen. Bij het inzetten creëert men zo een zachter contact met het hoornvlies. Ook bij het uitnemen wordt er meer comfort ervaren. De kunsttranen doen de lens namelijk losser zitten. Na ongeveer 15 minuten kan men de lenzen uitnemen met behulp van een zuignapje.

Tijdens de aanpasperiode (+/- 2 weken) vragen we de klant om geregeld op controle te komen. We controleren heel nauwgezet of de lenzen geschikt zijn voor uw ogen. Bovendien volgen we de sterkteverandering heel precies op. Indien we afwijkingen opmerken, wordt hier accuraat op ingespeeld.

Gegarandeerd garantie

Nieuwe lenzen kunnen soms om enige gewenning vragen. Daarom zijn wij er voor u, ook na de aankoop ervan, door u nauwgezet op te volgen. Wij plannen samen met u regelmatig controleafspraken in. Op die manier bent u zeker dat u onbezorgd lenzen kan dragen. U kan steeds bij ons terecht ongeacht de vraag of het probleem. Uiteraard geven wij u hier graag meer info over in één van onze winkels.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!