Vormstabiele lenzen

Opnieuw scherp zicht dankzij onze speciale lenzen

Voor sommige mensen is het noodzakelijk om speciale contactlenzen te dragen. Ieder oog vraagt een andere oplossing. Naast de conventionele zachte lenzen bestaan er nog tal van andere lenzen. Vaak bieden deze types meer mogelijkheden.

Wij geven u graag via deze weg op een beknopte manier informatie over vormstabiele, sclerale en nachtlenzen. Ons contactlensteam is hoog opgeleid om deze aanpassingen met de nodige zorg en nauwkeurigheid uit te voeren en u bij te staan met het nodige advies. Wil u graag weten of u in aanmerking komt voor het dragen van één van deze speciale types lenzen of komt u graag langs voor meer informatie dan kan u hier een vrijblijvende afspraak maken of plan er zelf online één in.

Vormstabiele lenzen

Wat?

Een vormstabiele contactlens, ook wel een harde lens genoemd, is de meest gezonde oplossing voor mensen die kiezen voor lenzen. Dankzij de hoog zuurstof doorlatende materialen garandeert dit type een behoud van de natuurlijke balans en integriteit van het hoornvlies.

Zoals de naam zelf al doet vermoeden, is deze lens vervaardigd uit een hard materiaal. Hierdoor gaat de lens, in vergelijking met een zachte contactlens, veel minder snel scheurtjes vertonen. Bovendien is een harde lens optisch helderder en beter bestand tegen microben. De draagtijd bedraagt twee jaar.Voor wie?

Heeft u een (hoge) astigmatische correctie? Dan is een vormstabiele contactlens de geknipte oplossing voor uw ogen. Doordat tranen tussen de contactlens en het hoornvlies komen te zitten, wordt het astigmatisme weggewerkt. Het comfort en de gezichtsscherpte zal hierdoor aanzienlijk verbeteren.

Mensen met een progressieve myopie hebben baat bij vormstabiele contactlenzen. Met dit type lens kan men in zekere mate de vooruitgang van bijziendheid corrigeren. Er wordt gezorgd voor een licht contact op het hoornvlies waardoor de oogkromming minder zal evolueren.

Bent u op zoek naar de meest gezonde manier van lenzen dragen? Dan kiest u best voor een vormstabiele lens. Belangrijk hierbij is dat de contactlens goed wordt aangepast. Ons hoog opgeleid team meet u met veel plezier en professionaliteit de perfecte contactlens aan.

Maak hier een afspraak voor informatie of een aanpassing met harde contactlenzen.

Waarom?

In het algemeen kunnen harde lenzen langer comfortabel gedragen worden dan zachte, conventionele contactlenzen. Bij zachte lenzen is er echter op lange termijn meer risico op complicaties. Vormstabiele lenzen verzekeren u, mits een goede passing op het oog, een ultrascherp zicht.

Hoe?

Een vormstabiele contactlens is dankzij zijn kleine diameter gemakkelijk te manipuleren. Wij leren onze klanten graag de verschillende handelingen aan zodat ze rustig kunnen wennen aan het gebruik van vormstabiele lenzen.

Harde contactlenzen vragen in het begin wat gewenning. Daarom raden wij aan om de draagtijd geleidelijk aan op te bouwen. We starten met gemiddeld vier uur per dag, nadien kan men langzamerhand de draagtijd met twee uur per dag verlengen.

Met oog op een stabiel en gezond draagcomfort, is het belangrijk dat u de lenzen op een correcte manier onderhoudt. U kan bij ons terecht voor de juiste producten en het professionele advies.

Gegarandeerd garantie

Nieuwe lenzen kunnen soms om enige gewenning vragen. Daarom zijn wij er voor u, ook na de aankoop ervan, door u nauwgezet op te volgen. Wij plannen samen met u regelmatig controleafspraken in. Op die manier bent u zeker dat u onbezorgd lenzen kan dragen. U kan steeds bij ons terecht ongeacht de vraag of het probleem. Uiteraard geven wij u hier graag meer info over in één van onze winkels.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!